Publicitate

adfaster

30 noiembrie 2012

Reteta salam de biscuiti

Ingrediente reteta salam de biscuiti:
 
250 gr biscuiti popular
250 gr zahar
100 gr unt
50 gr cacao
75 gr nuca prajita
100 gr rahat taiat marunt
100 gr stafide (inmuiate in apa calduta 
sau in care adaugati 2 lingurite cafea instant)
100 ml lapte
2 esente de rom


Mod de preparare reteta salam de biscuiti: 

Inainte sa va explic cum se prepara acesti biscuiti deliciosi vreau sa va spuna ca este o reteta de prajitura extraordinara si care se prepara usor si care este adorata de copii si nu este nici costisitoare.
Biscuitii se macina in masina de carne sau se zdrobesc bine cu mana pana se obtin bucatele mici, apoi peste biscuiti se adauga nuca prajita, stafidele si bucatelele de rahat. Se pune la fiert laptele, se adauga zaharul si se fierbe pana se obtine un sirop. Se adauga apoi untul in lapte si se amesteca bine pana se topeste. Se pune apoi cacao si esenta de rom. Se lasa sa dea intr-un clocot. Treptat se toarna siropul peste biscuitii zdrobiti, amestcand bine, pana se obtine o compozitie omogena. Se presara putina cacao pe o folie din plastic si se pune jumatatae din compozitia obtinuta. Se ruleaza strans, astfel incat sa fie de forma unui rulou. Se strange bine la ambele capete si se pune la frigider pentru 2-3 ore cel putin. Acelasi procedeu si pentru cealalta jumatate din compozitie.
Se serveste felii fie pur si simplu asa cum este sau cu o cana de lapte sau un pahar de suc, sunt foarte delicios.


Te astept si pe facebook la adresa facebook.com/Celemaigustoaseprajituri ca sa comentam,sa vezi imagini si sa sugerezi ce prajituri ai vrea sa faci si nu gasesti nicaieri sau sa imi spui ultima prajitura pe care ai facut-o si care ti-a iesit foarte bine.