Publicitate

adfaster

10 ianuarie 2013

Reteta prajitura raffaello

 
Ingrediente reteta prajitura raffaello:

- 200 g unt  
- 200 zahar pudra
- 200 g lapte praf
- 200 g nuca de cocos
- 1 plic zahar vanilat
- alune, nuci sau stafide (facultativ)


Mod de preparare reteta prajitura raffaello:
 


Pasul 1 Reteta de acasa :raffaello: Prepararea aluatului:


Pentru prepararea retetei de acasa Raffaello, avem nevoie de un vas in care vom pune untul si il frecam bine cu lingura de lemn.
Apoi adaugam zaharul pudra, laptele praf, zaharul vanilat si 150 g nuca de cocos (restul de 50 g va fi pentru tavalirea bombitelor).
Si amestecam pana cand avem un aluat omogen.


Pasul 2 Reteta de acasa :raffaello: Realizarea bilutelor Raffaello


Urmatorul pas in realizarea Retetei de acasa Raffaello este realizarea bilutelor. Se ia cate o lingurita de aluat in mana si se fac bilute mici, ca niste bombite. Din toata compozitia vor iesi aproximativ 50-60 de bilute.
In mijlocul fiecarei bombite se poate pune o aluna sau o stafida sau un miez de nuca, depinde de gustul fiecaruia, sau pot fi lasate simple.
Dupa ce ati facut biluta, aceasta se tavaleste prin nuca de cocos ramasa (cele 50 g) si se pun pe un platou.
Bilutele Raffaello se pot tavali si prin nuca de cocos colorata si astfel vor fi mai atractive, mai ales pentru copii!
Asadar, in loc sa cumparam bomboanele Raffaello de la magazin, putem sa le preparam foarte repede acasa, mai gustoase si mai proasptete!



Te astept si pe facebook la adresa facebook.com/Celemaigustoaseprajituri ca sa comentam,sa vezi imagini si sa sugerezi ce prajituri ai vrea sa faci si nu gasesti nicaieri sau sa imi spui ultima prajitura pe care ai facut-o si care ti-a iesit foarte bine.