Publicitate

adfaster

23 februarie 2013

Reteta Muffins cu cafea si ciocolata

Nu am mai postat de mult o reteta, am fost ocupat si nu am avut timp sa ma ocup de retete, dar azi iti prezint o reteta delicioase, una din cele mai gustoase rete de prajituri incercata de mine.


Ingrediente reteta muffins cu cafea si ciocolata:

300g faina
200g zahar
2 oua
6 linguri de iaurt
90 ml cafea tare
80 ml ulei
50 g ciocolata alba
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonata
1/2 lingurita sare

Mod de preparare reteta muffins cu cafea si ciocolata:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie.   Intr-un alt bol se mixeaza ingredientele lichide: ouale, uleiul, iaurtul, cafeaua (va sfatuiesc sa faceti o cafea extrem de tare astfel incat muffinsii sa aiba un gust deosebit).  
Se toarna mixul lichid peste ingredientele uscate si se amesteca cu miscari ample si cat mai putine.   Se toarna compozitia  in tava de briose sau/si formele de silicon astfel incat sa umple jumatate din forma, apoi se presara bucatele de ciocolata alba, si se mai adauga compozitie pana ce formele sunt umplute trei sferturi. Se repartizeaza compozitia in 12-15 forme, in care anterior am pus hartiute speciale si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade.  
Dupa 15-20 minute se scot briosele din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic.   Se orneaza dupa preferinte. Eu am ales frisca, peste care am preserat putina cafea macinata.