Publicitate

adfaster

4 decembrie 2012

Reteta alba ca zapada

Ingrediente reteta alba ca zapada:


2 oua
6 linguri zahar
9 linguri ulei
6 linguri lapte dulce
1 lingurita amoniac alimentar
faina,
coaja rasa de la o lamaie si
sucul unei jumatati de lamaie.


Ingrediente pentru crema reteta alba ca zapada:


2 pachete unt (80% grasime),
1 l lapte dulce,
16 linguri zahar tos,
200 gr gris,
2 lamai (sucul).


Pentru glazura reteta alba ca zapada:

2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie,
suc de lamaie.



 

Preparare reteta alba ca zapada:

Foile reteta alba ca zpada:

Se stinge amoniacul cu suc de lamaie, apoi se amesteca toate ingredientele - mai putin faina - pana obtineti un aluat cu consistenta egala.
Adaugati de-acum cate putina faina si amestecati, apoi framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
Impartiti aluatul in 4. Din fiecare sfert coaceti - pe fundul unei tavi (25/35cm), cate o foaie. Foaia trebuie sa fie foarte bine intinsa si se tine in cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 8 minute - fara sa se rumeneasca.

Crema
reteta alba ca zapada:

Fierbeti laptele cu zaharul tos pana cand se dizolva tot zaharul. Apoi adaugati grisul si amesteca energic si continua ca sa nu se faca cocoloase si nici sa nu se prinda de oala. Dupa 4-5 minute, stinge focul si pune deasupra o folie alimentara - ca sa nu faca coaja - si da ciulamaua la rece. Cat timp se raceste ciulamaua, amesteca doua pachete de unt (rece) pana cand se elimina apa tehnologica iar apoi continua pana cand untul devine spumos. Ciulamaua foarte bine racita,amestec-o pana devine pufoasa apoi adauga sucul proaspat stors de la lamai. Amesteca pana se incorporeaza tot sucul de lamaie si apoi adauga treptat untul, amestecand continuu. Aceasta crema sa o imparti in 3 si intinde-o intre foi, presand bine fiecare foaie inainte de a intinde urmatorul strat de crema.  

Glazura reteta alba ca zapada:

Cerne zaharul pudra si apoi adauga cate putin suc de lamaie. Amesteca pana cand obtii o glazura semilichida, pe care intinde-o cu ajutorul unei pensule deasupra ultimei foi. Da la rece cateva ore (ideal pana a doua zi) si taie forme potrivite cu un cutit cu lama subtire.


Mentiuni:

Foaia se intinde direct pe fundul tavii, acoperit cu hartie de copt. Cand scoateti foaia din cuptor manevrati-o cu grija ca sa nu o rupeti.Lasati-o sa se raceasca pe hartia pe care ati copt-o, pe un gratar. Dupa ce s-a racit, pastrati-o pe un blat de lemn pana cand puneti crema.


Te astept si pe facebook la adresa facebook.com/Celemaigustoaseprajituri ca sa comentam,sa vezi imagini si sa sugerezi ce prajituri ai vrea sa faci si nu gasesti nicaieri sau sa imi spui ultima prajitura pe care ai facut-o si care ti-a iesit foarte bine.