Publicitate

adfaster

25 ianuarie 2013

Reteta budinca de cozonac

Ingrediente reteta budinca de cozonac:

300 gr cozonac
300 ml lapte
50 gr margarina
5 oua
100 gr zahar
1 esenta rom
coaja rasa de lamaie
50 gr stafide


Mod de preparare reteta budinca de cozonac:

Feliile de cozonac se pun la inmuiat cu laptele circa 3 minute  Apoi se sfaramiteaza cu furculita.Adaugam galbenusurile si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem esenta de rom si stafidele. Separat batem albusurile spuma tare .Cand albusul sta pe castron (nu curge daca intoarcem cu fundul in sus) adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.Amestecam bezeaua cu compozitia de cozonac cu o lingura de lemn.Dam la cuptor la foc mic circa 40 minute.Lasam sa se raceasca complet apoi portionam.



Te astept si pe facebook la adresa facebook.com/Celemaigustoaseprajituri ca sa comentam,sa vezi imagini si sa sugerezi ce prajituri ai vrea sa faci si nu gasesti nicaieri sau sa imi spui ultima prajitura pe care ai facut-o si care ti-a iesit foarte bine.