Publicitate

adfaster

9 ianuarie 2013

Reteta cozonac cu nuca

Ingrediente reteta cozonac cu nuca:

  1 kg.faina griu,
  4 oua,
  1 lamaie,
  200 gzahar,
  50g drojdie,
  400g lapte
  125g margarina ieftina
  50g ulei
  sare cit iei pe virful celor 3 degete.

Mod de preparare reteta cozonac cu nuca:

Se face prima data maiaua intr-o cana,unde se baga drojdia,2 lingurite de zahar 2 lapte caldut,2 faina.
Se amesteca totul bine pina devine o crema .Se lasa la dospit la loc caldut pina creste.daca creste tepoti apuca de framintat.Cum procedezi;pui faina pe o planseta s-au chiar pe masa faci gaura la misloc pui ouale numai galbenusul cadaca pui si albusul devine cleios si greoi si nu il lasa sa creasca zaharul,coja de lamaie,sarea maiaua,si laptele.Framinti cu grija pina incorporez tot.
Dupa aceia rupi cu mina margarina si o incorporez si pe ia. Dupa ce ai framintat bine iei un caus cu mina de ulei si mai framinti pina inghite si uleiul acela.Aluatul il dai deoparte si faci umplutura astfel;miez de nuca macinat 400g poate fi macinat in masina de carne .Deci pui albusul intr-un vas il amesteci cu mixerul pui 150g zahar ,amesteci la viteza mica dupa care pui miezul de nuca ,si 2 sticlute de rom,2 lingurite de cacao.totul vine amestecat bine.


Te astept si pe facebook la adresa facebook.com/Celemaigustoaseprajituri ca sa comentam,sa vezi imagini si sa sugerezi ce prajituri ai vrea sa faci si nu gasesti nicaieri sau sa imi spui ultima prajitura pe care ai facut-o si care ti-a iesit foarte bine.