Publicitate

adfaster

18 ianuarie 2013

Reteta Branzoaice

Astazi m-am hotarat sa iti prezint o reteta suta la suta romaneasca si anume reteta branzoaice. Acesta este o reteta care se invata din mama in fica sau din mama in fiu (mai rar dar este si asa). Acestea sunt foarte gustoase si nu se prepara greu. Sunt bune de servit atunci cand doresti sa mananci ceva sau iti este pofta de ceva bun. Te invit sa incerci sa o realizezi si sa imi spui cum ti-a iesit.

Ingredientele pentru reteta de branzoaice:


1 kg făină albă
2 ouă
500 ml lapte dulce
50 g drojdie proaspătă
100 g zahăr
sare
coajă de lămâie
esenţă de vanilie
cca 100 ml ulei

Ingredinte pentru umplutura branzoaceilor:

cca 500 g brânză dulce
3 oua
100 g de zahar
1 ou + 1 lingura zahăr ptr uns

Mod de preparare reteta branzoaice:

Laptele l-am încălzit putin. Am dizolvat zahărul în lapte, apoi am pus şi drojdia proaspătă. Făina am cernut-o, am adaugat sarea şi ouăle, apoi laptele amestecat cu zahărul şi drojdia,  esenţa şi coaja de lămâie. Am framântat aluatul, adaugând treptat uleiul, pana ce aluatul capata consistenta unui burete. Am lăsat aluatul acoperit la dospit cca 1 oră.

Cât aluatul se odihneşte, am pregătit umplutura: am amestecat brânza dulce cu zahărul şi ouăle. Dacă umplutura este prea moale, se poate adăgura câteva linguri de griş.

Cand aluatul şi-a dublat cantitatea, l-am întins pe planşetă şi am tăiat patrate cu laturile de 7-8 cm. Am pus în fiecare pătrat câte o lingură de umplutură, am făcut pacheţele pe care le-am asezat în tăvi unse cu ulei. Am lasat la crescut din nou cca 30 minute, apoi le-am uns cu amestecul de ou şi zahăr. Le-am copt la foc potrivit, ptr cca 30 minute.


Te astept si pe facebook la adresa facebook.com/Celemaigustoaseprajituri ca sa comentam,sa vezi imagini si sa sugerezi ce prajituri ai vrea sa faci si nu gasesti nicaieri sau sa imi spui ultima prajitura pe care ai facut-o si care ti-a iesit foarte bine.