Publicitate

adfaster

8 decembrie 2012

Reteta eclere de casa

Ingrediente prajitura eclere de casa:
 

Pt gogosele:
 
1 cana apa
1 cana ulei
1 cana faina
4 oua

Pt crema:
 
-1 l lapte
-1 cana zahar
-6 linguri faina
-3/4 pachet Rama
-1-2 plicuri vanilina,zahar vanilat 

Mod de preparare reteta eclere de casa:
 
Gogosele:
 
Gogosele pentru eclerele de casa se prepara in modul urmator: 1 cana apa, 1 cana ulei, un praf de sare se pun la fiert, dupa ce fierbe se adauga o cana de faina(cana rasa), inchizi aragazul si o dai la racit. Dupa ce s-a racit adaugi rand pe rand cate un ou,dar nu-l pui pe urmatorul pana nu l-ai incorporat bine pe cel anterior(4 oua). Dupa se fac formele de gogosele lungi de eclere,mai mici mai mari,cum vreti, eu le fac cu punga taiata intr-un colt.
Cuptorul bine incins inainte 15min.
Nu se deschide cuptorul timp de 20 minute dupa ce ati bagat gogoselile ca se vor lasa,asta e tot secretul lor. Se fac in 20 la foc mic-mediu max.

Crema:
 
Crema pentru retata eclere de casa se face in modul urmator:
Crema facuta in casa e mult mai buna decat cea cumparata,dar este si varianta de a o cumpara.
Dintr-un litru de lapte doar 3/4 se pune la fiert impreuna cu o cana jum de zahar si un praf de sare pana se topeste zaharul. Separat intr-un castron se pun 6 linguri faina si laptele ramas,dar acesta se adauga putin cate putin ca sa nu se faca cocoloase,mare atentie la cocoloase.
Aceasta compozitie facuta in castron se adauga peste cea de pe foc si se amesteca continuu la fic mic pana se leaga ca o ciulama groasa, trebuie putina rabdare ca sa nu iasa prea moale. dupa ce s-a dat dupa foc se pune 3/4 pachet margarina Rama. Cand s-a racit se pun cele 2 plicuri de vanilina/zahar vanilat.
Sunt niste eclere delicioase.  



Te astept si pe facebook la adresa facebook.com/Celemaigustoaseprajituri ca sa comentam,sa vezi imagini si sa sugerezi ce prajituri ai vrea sa faci si nu gasesti nicaieri sau sa imi spui ultima prajitura pe care ai facut-o si care ti-a iesit foarte bine.

Un comentariu: