Publicitate

adfaster

22 noiembrie 2012

Prajitura Teo


Ingrediente prajitura: 

Pentru foi:

9 oua
300g faina
325g zahar
45ml ulei
75ml apa
1 plic zahar vanilat
o priza sare

Crema de vanilie:

2 oua
150g zahar
500ml lapte
100g faina
3 plicuri zahar vanilat
50g unt
o priza de sare

Crema de cacao:

2 oua
150g zahar
500ml lapte
100g faina
40g cacao
50g unt
esenta de rom dupa gust
coaja rasa de portocala dupa gust
o priza de sare

Glazura:

100g ciocolata
75g zahar pudra
100ml apa
30 g unt

Mod de preparare reteta:


Foile:

Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana se termina. Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul turnat ca la maioneza, apoi se adauga apa. Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile. Apoi se adauga faina in reprize amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Din aceasta compozitie ies 4 foi care se coc pe rand in cuptorul preincins la 190g C 6 - 8 minute. Fiecare foaie se intinde usor pe cate o hartie pergament si se pune apoi in tava de aragaz. Se pastreaza pe hartie pana la folosire.

Cremele:

Procesul de preparare este la fel la ambele creme, doar ca in una se pune cacao.
300 ml lapte rece se pune la foc impreuna cu zaharul.
Faina se omogenizeaza cu 200ml lapte rece (pentru a evita cocoloasele) se adauga cele 2 oua (si cacao la crema de cacao), un praf de sare si se amesteca bine. Cand laptele a fiert se pune faina omogenizata, se amesteca tot timpul sa nu se prinda de cratita. (daca aveti o oala cu pereti dublii ar fi si mai bine) Se lasa sa fiarba 10 - 15 minute, se ia de pe foc, se adauga aromele si untul. Se lasa la racit.
Se umplu foile unse pe rand cu crema de cacao si vanilie.

Glazura:

Se pune ciocolata rupta bucati mici, se adauga zaharul si apa si se tine pe foc pana se ingroasa totul. Se adauga untul si se amesteca bine, apoi se unge prajitura. Se lasa la rece pentru 1 ora apoi se taie in functie de preferinta.
Prajitura se poate orna si cu frisca, ciocolata rasa sau ce va place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu