Publicitate

adfaster

22 noiembrie 2012

Tort cu citrice


Ingrediente: 

Pentru blat

100 g unt
150 g zahar
150 g faina
75 g migdale macinate
3 oua
1 lingurita praf de copt
3 linguri de lapte
sucul de la o jumatate de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala

Pentru crema

300 ml lapte
200 ml suc de lamaie( cca 3 lamai mari)
160 g zahar
3 galbenusuri
coaja rasa de la 3 lamai
80 g amidon
60 g unt

Pentru decor

2 portocale
4 clementine
6-8 kumquat
200ml frisca lichida
1 plic intaritor de frisca
2 linguri de zahar
25g fistic macinat

Mod de preparare:


Blatul:

Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.
Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se mixeaza cu untul si se adauga laptele.
Se unge o forma de tort demontabila cu diametrul de 26 cm cu ulei si se presara cu faina.
Se toarna aluatul pentru blat.
Se da la cuptorul incalzit dinainte la 160 de grade si se coace 30 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Crema:

Se pune laptele( minus 3-4 linguri) cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie , 160 g zahar si 60 g unt la fiert la foc mic.
Cand clocoteste se adauga amidonul dizolvat in lapte si se amesteca bine pana crema s-a ingrosat.
Se lasa sa se raceasca putin si se adauga galbenusurile batute bine.
Cand crema s-a racit complet se intinde peste blat si se lasa la frigider 3 ore.
Se scoate prajitura din forma si se aseaza pe platoul de servire.
Se cojesc portocalele si clementinele si se taie in felii subtiri care se aseaza peste crema.
Se decoreaza cu kumquat.
Se bate frisca cu zaharul si intaritorul de frisca si se imbraca tortul pe partile laterale.
Se presara cu fistic partea laterala a tortului.
Se pune frisca ramasa intr-un cornet si se decoreaza tortul dupa gust si imaginatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu